Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Centralna Banka: Opstanak Monetarne Institucije Pod Znakom Upitnika

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Centralnu banku kao instituciju najbolje predstavlja američka centralna banka.


Federalne Rezerve kao privatna korporacija stvaraju za sebe novac kao vrijednost iz ničega, a u opticaj izdaju privatni i javni dug.


Europska centralna banka predstavlja blijedu kopiju Federalnih Rezervi.
Član Kongresa, Congressman Ron Paul od početka svog mandata u Kongresu vodi herojsku borbu za financijski razum i transparentnost.

Ron Paul-ov prijedlog zakona za reviziju i ispitivanje rada centralne banke HR1207 sada ima 290 sponzora u Kongresu.

Njegove primjedbe na rad središnjih banaka predstavljaju ključne razloge zbog kojih ih treba ukinuti.

Daleko od toga kako su predstavljene kao sredstvo za održavanje monetarne stabilnosti na čemu pristaše plaćene smiješnim novcem uporno lažno inzistiraju, FED kroz ekspanziju bankarskih kredita snosi najveću odgovornost za poslovni ciklus.
Ekspanzija privremeno snižava kamatne stope novca ispod prave tržišne stope, ali novi projekti nisu održivi.
Kada monetarna ekspanzija prestane (ako se to ne dogodi, dolazi hiperinflacija s katastrofalnim posljedicama), te nove investicije moraju biti likvidirane.
Ovaj proces neizbježno vodi u financijsku krizu, ekonomsku depresiju.


Kvadrilionska fantomska ekonomija je napokon planula kako financijski derivati počinju proždirati Wall Street.


Tko visoko leti nisko pada, samo u Americi, više od 700 banaka (s otrovnom imovinom vrijednom trilijune dolara) će se sudariti sa zemljom.
Stotine hedge fondova će propasti zajedno s velikim brojem private equity tvrtki.
Korporativni bankroti će se vinuti do neba.
I novi će trilioni dolara biti isisani, naprosto izbrisani s globalnog tržišta dionica.
I niti jedan iznos spasonosnih finacijskih paketa, popularno zvanih ekonomski poticaji neće pomoći ovaj put.


Ove vrste novih financijskih instrumenata su poznate kao derivati, financijsko oružje za masovno uništenje, plemenita izmišljena mješavina.
To je sada novi tip sramotnog ulaganja i investiranja zvan Subprime CDO (Collateralized Debt Obligation).
Ulaganje dobiva svoju vrijednost iz drugorazrednih hipotekarnih tržišta.


Ova ulaganja su u osnovi oklade u to hoće li ili ne prosječan Amerikanac, vlasnik nekretnine s lošim kreditnim rejtingom moći isplaćivati svoju mjesečnu kreditnu ratu za kuću s prenapuhanom vrijednošću.

Ovi derivatne oklade su temeljene na ogromnim financijskim polugama.

Bogati pojedinci na primjer mogu otići kod brokera i dati 1 milijun dolara, a onda sistemom poluge povećati ovaj iznos 3 puta.
Novih 4 milijuna dolara (1 milijun dolara kapitala, 3 milijuna dolara duga) mogu biti uloženi u fond ili fondove koji će ponovo sistemom financijske poluge povećati ovih 4 milijuna dolara za još 3 ili 4 puta i investirati ih u hedge fond, a zatim će hedge fond tim novčano dužničkim sredstvima po tko zna koji put ponovno sistemom financijske povećati ovaj iznos za novih 3 ili 4 puta i kupiti financijske derivate poput drugorazrednih CDO-a kojima je već samima po sebi sistemom financijske poluge vrijednost uvećana za 9 ili 10 puta!

Na kraju ovog dugog kreditnog lanca, početnih 1 milijun dolara dionica ili kapitala, a i duga ako su nastali kreditom, postaje 100 milijuna dolara investicija od čega je 99 milijuna dolara dug (financijska poluga), a samo 1 milijuna dolara kapital. Tako smo dobili ukupan omjer financijske poluge (leverage ratio) od 100 naprema 1.

Da, baš je ta vrsta vrsta nove super financijske poluge stvorila najveći napuhani balon imovine i kredita u povijesti čovječanstva, uključujući globalni balon nekretnina, balon hipotekarnih kredita, balon obveznica, dužnički balon, balon roba, balon usluga, private equity balon, hedge fond balon i majku svih ekonomskih balona-globalni balon financijskih instrumenata derivata.

Upravo je na ovaj način globalno tržište dionica poraslo sa 25 trilijuna dolara na 50 trilijuna dolara u samo nekoliko godina, i upravo je zbog ovoga globalno tržište derivatima naraslo sa 100 trilijuna dolara na preko kvadrilion dolara.

U ekonomskom smislu, ti baloni su napuhani u treptaju oka.


Kada postoji ovako monstruozna količina financijske poluge ugrađene u sistem, samo 1% pada u cijenama konačnog ulaganja (CDO-Collateralized Debt Obligation) može izbrisati početni kapital i stvoriti takozvani lanac "margin call-panika u potrazi za pravim novcem".

Stavrni iznosi novca kojima svi ovi trgovci derivatima barataju kako bi se kladili zavise od njihovog kreditnog rejtinga. Što je jači njihov kreditni rejting, manje stvarnog novca im je potrebno.

Ako im se snizi njihov kreditni rejting, oni moraju uložiti više novca za pokriće uloga.
Da bi to postigli, banke, hedge fondovi, novčani fondovi, private equity fondovi i ostali moraju prodati svoja ulaganja.
Problem nastaje kada oni ne mogu prodati mnoge od svojih investicija (kao što su CDO) jer ih nitko ne želi, pa onda moraju prodati svoja dobra ulaganja (kao na primjer njihove dionice).
A naravno kada se stvari prodaju, cijene padaju, što uzrokuje daljnje prodaje i nova snižavanja kreditnih rejtinga, i tako dalje ...


Upravo je to ono čemu svjedočimo danas na globalnom tržištu.
To je razlog zašto su dionice, ulaganja i tržišta koji se doimaju daleko od kolapsa subprime hipotekarnih kredita zaraženi metastazama neizlječivog karcinoma.

Nije samo ekonomija u pitanju i nemamo samo financijsku krizu, imamo i bankarsku krizu, kreditnu krizu, krizu hrane, energetsku krizu, ambijentalnu krizu, moralnu krizu, političku krizu, edukacijsku i socijalnu krizu.
Već smo vidjeli trilijune dolara izbrisane sa svjetskih burza dionica u proteklih godinu dana.
A to se desilo nakon što su središnje banke svijeta ubrizgale trilijune novih dolara duga stvorenih iz čistog zraka u globalni monetarni sustav.

Dakle čuli ste za drugorazredne CDO-e (financijske derivate u središtu sadašnje krize).
Sada druga vrsta demona derivata dolazi na red.
Zovu se CDS (Credit default swap).
Treba shvatiti zašto će oni bez obzira na to što centralne banke učinile, biti konačni udarac za globalni financijski sustav.


U najjednostavnijem objašnjenu, CDS je ugovor o osiguranju.
Taj je ugovor sklopljen između dviju strana gdje jedna strana osigurava drugu koja se nada da će biti isplaćena u slučaju da neka financijska institucija ili korporacija bankrotira.
Mađioničari s Wall Street-a su bili vrlo oprezni da ne nazovu ovu "investiciju" ugovor o osiguranju jer kad bi ugovor bio osiguranje, onda bi podložan regulacijama i pravilima.
Tako su pojam osiguranje zamijenili čarobnom riječi "swap" koja na temelju federalnih zakona nije podložna regulaciji.

Ovdje upadamo u finalne probleme i nevolje jer ono što je izvorno zamišljeno kao osiguranje sada postaje ponovno visoko špekulativna oklada bazirana na financijskom sistemu poluge.
U tipičnom CDS biznisu, hedge fond će prodati zaštitu banci koja će potom istu zaštitu preprodati drugoj banci, ova će zatim ovu istu novo staru zaštitu prodati nekoj drugoj banci i tako u nedogled u krug.
Ova praksa postavlja investitore u mreže odnosa koji nisu transparentni.
Budući da Trezor Sjedinjenih Američkih Država nije klasificirao ove financijske derivate kao "osiguranje", njima se trguje bez bilo kakvih vladinih propisa.
Zbog toga tvrtka koja prodaje CDS ne treba izdvojiti sa strane bilo kakvu rezervu od primljenih uplata za osiguranje klijenata od mogućih budućih katastrofa.

Ovo novo tržište derivata "CDS-credit default swap" već naveliko premašuje kapitalizaciju svih svjetskih tržišta dionica zajedno.

U globalnoj ekonomiji koja se sastoji od tisuća korporacija i institucija od kojih su mnoge posudile od 10 do 100 veće vrijednosti od njihovih stvarnih kapitala u posljednjih nekoliko godina, većina neće biti u mogućnosti vratiti svoje dugove.

Središnje banke diljem svijeta su već ubrizgale trilijune dolara u svjetski monetarni sistem.
Ta su hitna spašavanja pomogla na trenutak, ali je problem sada još veći, imamo zjapeću rupu u financijskom sustavu koja raste sve veća i veća svaki dan.

Tvrtke private equity koriste rast prodajnih cijena kompanija koje su kupile za otplatu njihovih ogromnih dužničkih opterećenja.
Ali u recesiji kada prodaja padne, one neće biti u mogućnosti isplaćivati dug, zbog toga će propasti.
Korporativni stečajevi će postati novi modni hit.

Jednom kada tsunami korporativnih bankrota poplavi tržište, onda ćemo ponovo svjedočiti još razornijoj snazi demona koju u sebi nose financijski derivati.
I ništa neće moći zaustaviti dolazak katastrofalne implozije "Credit Default Swap" tržišta.

Očekujte nestanak novih trilijuna dolara sa tržišta.
Zbog nedostatka transparentnosti na CDS tržištu, svi će htjeti samo keš novac, što će kreditnu krizu još više pogoršati.Fascinantan članak se pojavio u mediju "Huffington Post" neki dan, 10 Rujna 2009 godine.
Njegov naslov je bio dobar, a sadržaj još puno bolji: "Neprocjenjivo, Kako Su Federalne Rezerve Kupile Ekonomsku Struku".
Iz njega se može saznati od čega žive veliki ekonomski stručnjaci i zašto usprkos svemu što se desilo i onome što tek nailazi, nisu skloni kritiziranju centralne banke i monetarne politike.

Priča o imunitetu od 1914 do 2009 godine započinje nedodirljivošću FED-a od dana kada je Senat donio "Federal Reserve Act-Zakon o Federalnim Rezervama" kasno popodne na dan prije Božićnih praznika 1913 godine, kada je samo nekolicina senatora ostala u dvorani i glasala, a predsjednik Woodrow Wilson ga je potpisao istu večer.
Za vrijeme Wilsonovog mandata, Kongresnik Charles A. Lindbergh (otac slavnog avijatičara koji je prvi preletio od New Yorka do Pariza bez sletanja) je ovako kritikovao taj zakon:  


"Ovim se Zakonom utvrđuje najveće davanje povjerenja nekome na zemaljskoj kugli. Kada predsjednik potpiše ovaj zakon, nevidljiva vlada monetarne moći, sile i vlasti će biti legalizirana, ljudi neće to odmah uvidjeti, ali dan obračuna je za samo nekoliko godina odgođen. Ljudi moraju donijeti deklaraciju o nezavisnosti da bi sebe oslobodili od moći monetarnog gazde. Ljudi će biti u mogućnosti to učiniti preuzimanjem kontrole nad Kongresom. Lukavci s Wall Street-a nas nisu mogli prevariti da vi senatori i predstavnici niste obmanuli Kongres. Najveći zločin Kongresa je njegov valutni sustav. Najgori zakonodavni zločin u povijesti je počinjen ovim bankarskim zakonom. Klubovi i šefovi stranaka su ponovno radili i spriječili da ljudi imaju korist od vlastite vlade".


Poprilično je mnogo to vremena, od 1914 do 2009 godine.
Zato je Ron Paul-ov prijedlog zakona o reviziji rada FED-a takav proboj.
Po prvi put od 1914 godine, pod pitanja dolazi centralna banka, nedodirljivi FED.

Ekonomska struka, američki politički sustav i mediji su šutili o Federalnim Rezervama sve do prošle godine.
Ben Shalom Bernanke je prvi predsjednik FED-a koji se suočava sa skepticizmom u pogledu neovisnosti američke centralne banke.

To pitanje nitko od 99,9% akademske zajednice, medija i političara nije postavio od 1914 godine.
Treba li napominjati?
Ako padne baš ova kao što je to i red, padaju jedna za drugom kao kula od karata, a za njima i sve što nas okružuje poznatije kao "sve što znaš je laž" izgrađeno na tim temeljima.


Pravoj lovi ni traga ni glasa, ali sve ostaje po starom?
Veliki finale je pred nama, sloboda ili novi svjetski poredak, uživajte...Ogroman jaz između onoga što naši politički lideri čine u zemlji i u svijetu, i onoga što građani misle da njihovi vođe rade je jedno od najvećih propagandnih dostignuća dominantne političke mitologije.
Kada je 1995 godine umro Edward Bernays, jedan od najutjecajnijih ljudi dvadesetog stoljeća, New York Times ga je proglasio "Ocem za odnose s javnošću".
Evo što je Bernays napisao u svojoj knjizi iz 1928 godine, "Propaganda":

"Svjesna i inteligentna manipulacija organiziranih navika i mišljenja masa je veoma važan element u demokratskom društvu. Oni koji manipuliraju ovim neprimjetnim društvenim mehanizmom čine nevidljivu vladu koja je ona prava vladajuća moć naše zemlje. Nama dominira relativno mali broj osoba, to su oni koji povlače žice što kontroliraju javno mijenje, oni koji uprežu stare društvene snage i izmišljaju nove načine vezanja i upravljanja svijetom".
.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 3973 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts