Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Irački Novinar Koji Je Lansirao Cipele Na Busha Oslobođen

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Većina ljudi poznaje kraticu "Živi slobodno ili umri".


No to je samo polovica fraze, evo i cijelog izraza:


"Živi slobodno ili umri, smrt nije najgore zlo".

 

"...Smrt nije najgore od zala", naglasio je i podcrtao general John Stark, 31. srpnja 1809 godine.
Muntazar al-Zaidi, irački novinar koji je skinuo i bacio svoje cipele na predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, George W. Bush-a, tvrdi je da je bio mučen električnim šokovima, a sada nakon što je pušten iz zatvora u Bagdadu zahtijeva izvinjenje.


U svom govoru poslije oslobođenja zbog dobrog ponašanja, nakon odsluživanja kazne devet mjeseci od dosuđenih tri godine zatvora, gospodin Zaidi, tridesetogodišnjak, je naveo i da su ga više puta tukli i šibali u prvih nekoliko dana pritvora.
Irački novinar je u televizijskoj kući gdje je zaposlen, na konferenciji za novinare objasnio kako su njegovi postupci bili motivirani onim što on naziva ugnjetavanje i ponižavanje Iračana pod okupacijom SAD-a.

Muntazar je rekao da iako je sada slobodan, njegova je zemlja i dalje u zarobljeništvu.

Gospodin Zaidi je bio zatvoren zbog nasrtaja na stranog šefa države.

Muntazar al-Zaidi je prošle godine na 14 Prosinac, na konferenciji za novinare bacio svoje cipele na ondašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država uz povike: "Ovo je poljubac za rastanak od iračkog naroda, pseto. Ovo je od udovica, siročadi i onih koji su ubijeni u Iraku".

Izjavio je kako je bacanje cipela na ratnog zločinca Busha bio njegov odgovor na vapaje žrtava sukoba.
"Kriminalac i ubojica je stajao tamo i očekivao da ćemo bacati cvijeće na njega"?

Je li postupak iračkog novinara opravdan?
George W. Bush je naredio invaziju i okupaciju Iraka koja evo traje već dugi niz godina, taj rat skupa s onim u Afganistanu košta preko 3 triliona dolara, broj iračkih žrtava je 1,339,771, a posljedice zagađenja osiromašenim uranom će Irak podnositi nekoliko milijardi godina.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video 

 

Iako je predsjednik Bush sa smiješkom uspješno izbjegao cipelu u letu prema njemu, incident je izazvao veliku sramotu i za njega, a bogami je pocrvenio i irački premijer Nouri al-Maliki.
Postupak iračkog novinara je naišao na odobravanje širom svijeta, njegov se lik koristio u online igrama i na majicama.  


Gospodin Zaidi se suočava s novim, vrlo različitim životom od prijašnjeg kada je radio kao novinar za malu privatnu televiziju Al-Baghdadia koja mu je redovno isplaćivala plaće dok je bio u zatvoru.
Trenutno za njim postoji velika potražnja i nude mu se poslovne ponude u inozemstvu, što uopće ne začuđuje budući da je u očima mnogih ispao heroj.
Poziva ga libijski lider Gadafi, a venecuelanski predsjednik Hugo Chavez mu nudi državljanstvo i $100.000 dolara.
Zaidi je rekao svojoj braći iz zatvora u posljednjih nekoliko dana da želi nastaviti raditi sa siromašnim Iračanima i sa onima u nepovoljnom položaju zbog šest godina okupacije.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 2339 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu