Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami

Pula 2012: Rock Klub Uljanik Slavi 50 Godina Postojanja
(1 Online) (1) Ospite
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Pula 2012: Rock Klub Uljanik Slavi 50 Godina Postojanja

Pula 2012: Rock Klub Uljanik Slavi 50 Godina Postojanja 8 Anni, 9 Mesi fa #2484

  • digi-digi
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Messaggi: 1
  • Karma: 0
Nekad neizostavna stanica na turnejama jugoslavenskih bendova, osnovan sad već daleke 1962 godine, Rock Klub Uljanik uspio se oduprijeti svim političkim zemljotresima i financijskim burama te preživjeti sve do ovih dana. Tko bi to rekao s obzirom na sve ono što se na ovim prostorima događalo?


rock-klub-uljanik-50-jubilej.jpgNeki ga nazivaju samo Uljanik, neki Klub Uljanik, neki Disko Klub Uljanik, a meni je najdraži kao Rock Klub Uljanik. Na terasi Uljanika nastupili su zaista mnogi bendovi ne samo iz bivše Jugoslavije ili sadašnje Hrvatske, već i iz inostranstva.

Za svoj nekadašnji identitet grada epicentra rock kulture i dobre zabave, Pula sigurno mnogo duguje upravo Rock Klubu Uljanik. Građevina u Dobrilinoj ulici, početkom ludih šezdesetih godina bilo je mjesto koje su Puljani isprva koristili kao obični plesni prostor, a zatim se Dom saveza omladine "Uljanik" postepeno koncertnim aktivnostima počinje pretvarati u jedan od generatora i budućih najatraktivnijih centara za izražavanje glazbene kreativnosti.

Koliko je samo rađanja novih bendova i zlatnih rock trenutaka zabilježeno u pozornici ovog kluba. Pulska publika je oduvijek važila za čudni soj, i nije da nije, vidio je Uljanik i padove nekih zvijezda.


rock-klub-uljanik-50-jubilej-2.jpg50 godina postojanja Rock Kluba Uljanik, ovih dana će se svečano obilježiti manifestacijom "50 godina kluba Uljanik i rock glazbe u Puli i Istri". Od 30 svibnja do 2 lipnja, u prostorijama kluba održat će se izložbe, okrugli stolovi, koncerti i još neke stvari, a svojim svjedočenjem cijeli program će obogatiti akteri i glazbenici sudionici u toj pedesetogodišnjoj priči.

Tko je nekad nešto značio na rock sceni, taj je prošao kroz pulski "disco" klub. Iako je sadašnja perspektiva crna, long live the Uljanik
PS - i punk je u duši ipak samo žestoka verzija rock'n'rolla, ne daj se Tusta legendo!


rock-klub-uljanik-50-jubilej-1.jpg
Ultima modifica: 8 Anni, 9 Mesi fa Da administrator.
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.13 secondi