Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Mjesec: Lunarna Istraživanja I Novi Dokazi O Vodi Na Mjesecu

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

Novi Dokazi O Postojanju Vode Na Mjesecu

 

Znanstvenici su otkrili najjači dokaz do sada da na Mjesecu ima vode.

 

Ovo fantastično otkriće pomaže pridobijanju potpune slike o vodom bogatom sunčevom sustavu i moglo bi učiniti kolonizaciju Zemljinog najbližeg susjeda mnogo lakšom nego što se prije mislilo.Koristeći podatke koje su tri svemirske letjelice zabilježile niskim nadlijetanjem Mjeseca u posljednjih nekoliko godina, istraživački timovi u Sjedinjenim Američkim Državama su pronašli dokaz da tanki sloj vode prekriva površinu tla barem na nekim mjestima na mjesečevoj površini.

"U kontekstu lunarne znanosti, ovo je najvažnije otkriće", izjavio je Paul Lucey, planetarni znanstvenik sa "University of Hawaii", koji nije bio uključen u aktualna istraživanja.

"Bilo je nula prihvatljivih dokaza da ima vode na mjesečevoj površini, ali sad se pokazalo da se voda može lako prepoznati i otkriti krajnje osjetljivim metodama.

Kada sam kao znanstvenik koji proučava Mjesec pročitao o ovome, to me potpuno zaprepastilo".

"Otkriće vode na Mjesecu će zauvijek promijeniti način na koji gledamo na Zemljin satelit", rekao je Roger Clark, znanstvenik na "US Geological Survey" u Denveru i autor jednog od tri rada koji obrađuju podatke iz različitih svemirski brodova, što se pojavio ovaj tjedan ojavljen u časopisu "Science".

Već desetljećima su znanstvenici smatrali Mjesec mrtvim i nezanimljivim svijetom.

Misije Apollo 1960-ih i 1970-ih godina su donijele natrag na Zemlju neke komade kamenja koji su sadržavali male količine zarobljene vode, ali su znanstvenici u to vrijeme zaključili da su bili kontaminirani vodom sa Zemlje.

Zagovornici ljudskog putovanja kroz svemir se nadaju da će ovo novo otkriće staviti pod pritisak Bijelu Kuću na planove Busheve administracije o povratku na Mjesec do 2020 godine i izgradnju prve ljudske kolonije na teritoriju izvan planete Zemlje.

Ovo otkriće daje veću težinu novom prijateljskijem pogledu na solarni sustav u kojem se voda, krv koja protiče zemljinom biologijom, iznenada pojavljuje posvuda.


Prošle je godine u misiji "Phoenix" na polarnom području Marsa pronađen led.

Led je također pronađen i na Saturnovom mjesecu Titan, a ima ga i na Jupiterovom mjesecu Europa.


Inače, u izvještaju o fantastičnom otkriću vode na Zemljinom satelitu, ukazuje se na to da je voda na Mjesecu vjerojatno u pokretu, i da nastaje i nestaje miješanjem čestica s obilnom prašinom na površini Mjeseca.

Mylswamy Annadurai, direktor indijske misije "Chandrayaan" navodi da su vrlo zadovoljni i da je time ispunjen jedan od glavnih ciljeva samog projekta, pronaći vodu na Mjesecu.

Indijski svemirski brod je na sebi nosio specijalni Mjesečev mineraloški maper, osjetlji spektrometar kojeg je dizajnirala NASA u cilju potrage i za veoma malim količinama vode.


U svakom slučaju, otkrivanje vode na Mjesecu će uveliko promijeniti i budućnost naučnih istraživanja i naše poglede na njih.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2219 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum