Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Nikola Tesla - Misteriozna Sudbina Znanstvene I Tehničke Dokumentacije

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
marti misterija
User Rating: / 14
PoorBest 

Jedna od najvećih misterija kojom je obavijen život Nikole Tesle, naučnika čija su genijalnost i kreativnost trajno obilježili povijest, svakako je tema čija analiza obiluje brojnim kontroverzama: što se desilo s velikim dijelom njegove znanstvene i tehničke dokumentacije nakon što je 1943 godine napušten i zaboravljen umro u sobi hotela New Yorker. Neposredno prije smrti, na samom vrhuncu Drugog svjetskog rata, Nikola Tesla, fizičar, izumitelj i mislilac, inače rođen u ponoć između 9-og i 10-og srpnja 1856 u ličkom selu Smiljani, tvrdio je da je usavršio "zrake smrti" - strašno oružje bazirano na snopu visoko koncentrirane energije u stanju uništiti sve pred sobom. S obzirom na navedene okolnosti, ne treba čuditi činjenica da su Tesline ideje i rad probudili veliko zanimanje kod američkih državnih agencija, što se prvenstveno odnosi na FBI. Neki su se zabrinuli da bi Teslina dokumentacija, posebice ona povezana s vojnom industrijom i oružjem, mogla pasti u neprijateljske ruke Sila osovine ili završiti u posjedu Rusa.

 

Jutro nakon Tesline smrti, njegov nećak Sava Kosanović požurio je do stričeve hotelske sobe. Kako je tijelo već bilo uklonjeno, Kosanović je odmah posumnjao da je netko možda prčkao i po Teslinim osobnim stvarima. Tehnička i istraživačko-znanstvena dokumentacija je nestala, a nedostajala je i crna bilježnica s više stotina stranica na kojima su neki sadržaji bili označeni s "Vlada".

 

 

Nikola Tesla je bio čovjek obdaren fotografskim pamćenjem koji je uspijevao razmišljati u više dimenzija. Inovativne uređaje je umjesto na papiru razvijao u mislima, isto kao što je probleme i primjenu tih ideja koje su se rađale u njegovoj glavi također rješavao u mislima. Sudskim putem je potvrđeno da je radio izumio Nikola Tesla a ne Guglielmo Marconi. Začetnik robotike, pionir besplatne energije, znanstvenik koji je otkrio x-zrake i izumio prvi ciklotron, sve je to Nikola Tesla. I ne samo, izmjenična struja, rezonancija, elektronički mikroskop, neonska i fluorescentna rasvjeta, radar, bežični prijenos električne energije, automobil na besplatni pogon s neograničenim dometom, teleautomatika... sva su ta i mnoga druga današnja moderna tehnološka čuda stvari za čiju pojavu možemo zahvaliti genijalcu ispred svog vremena kojeg su ismijavali i proglašavali ludakom.

P.E. Foxworth, pomoćnik direktora ureda FBI-a u New Yorku i čovjek koji je rukovodio istragom, priznao je da je američka vlada bila veoma zainteresirana za prezervaciju Teslinih radova. Dva dana nakon smrti genijalnog znanstvenika, vladini predstavnici su zaplijenili svu njegovu imovinu. Dr. John G. Trump, inženjer elektrotehnike u uredu za znanstvena istraživanja i razvoj pod okriljem nacionalne službe za obranu i sigurnost, pozvan je analizirati Tesline papire. Nakon trodnevne istrage, Trump je zaključio da su u posljednjih barem petnaestak godina Teslina razmišljanja i nastojanja bila prvenstveno špekulativnog, filozofskog i pomalo promotivnog karaktera, često povezana s proizvodnjom sustava za bežični prijenos energije; ali nisu sadržavala nove, pouzdane i izvedive principe ili metode za ostvarenje takvih rezultata.

Ubrzo nakon završetka Drugog svjetskog rata, ponovno je porastao interes za "zrake smrti". Kopija Tesline dokumentacije o tom strahovito moćnom oružju, dostavljena je vojnoj bazi Patterson u Daytonu. Tajna operacija "Project Nick" stavljena je pod zapovjedništvo brigadnog generala Craigiea i počela gutati pozamašna financijska sredstva kako bi se provelo testiranje izvedivosti Teslina koncepta. Detalji o eksperimentima nikad nisu objavljeni, a projekt je navodno ukinut. No dogodilo se nešto čudno. Kopije Teslinih radova su nestale i nitko ne zna gdje su završile.

Dio zabilješki i imovine Nikole Tesle je 1952 godine predan Savi Kosanoviću i vraćen u Jugoslaviju, točnije u muzej otvoren u Beogradu u čast velikog izumitelja.

1960 premijer Nikita Hruščov je zabrinuo Zapadne sile najavom da Sovjetski Savez razvija novo fantastično oružje. I Sjedinjene Američke Države također su nastavile s radom na razvoju ove vojne tehnologije. 1958 DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) je u laboratoriju Lawrence Livermore pokrenula super-tajni projekt kodnog naziva "Seesaw" s namjerom stvaranja oružja koje funkcionira na principu visoko nabijenih energetskih nabijene čestica. Nakon deset godina projekt je obustavljen zbog visokih troškova provedbe i tehničkih problema povezanih s širenjem zraka u atmosferi na duge udaljenosti. Znanstvenici uključeni u projekt nisu imali saznanja o dostignućima Nikole Tesle.

Krajem 1970-ih opet je na Zapadu porastao strah da su Rusi ostvarili tehnološki proboj na području razvoja energetskog oružja. Neki američki analitičari ocijenili su da se veliko sumnjivo vojno postrojenje gradi u blizini Sino-Sovjetske granice u južnoj Rusiji. Američki odgovor na to tehnološko iznenađenje stigao je 1983 u vidu Reaganove najave Inicijative za stratešku obranu. Tada su timovi vladinih znanstvenika pozvani da usmjere svoje velike talente prema dobrobiti čovječanstva i miru u svijetu kroz patriotsko zalaganje koje će nuklearno oružje učiniti nemoćnim i zastarjelim.

Danas, nakon pola stoljeća istraživanja i milijardi potrošenih dolara, Inicijativa za stratešku obranu se smatra neuspjehom i općenito se misli da još uvijek ne postoji neko realno sredstvo obrane protiv nuklearnog raketnog napada. Već dugi niz godina znanstvenici i istraživači su u bezuspješnoj potrazi za nestalom dokumentacijom Nikole Tesle. Pretpostavlja se da je Nikola Tesla način na koji odašiljati smrtonosne zrake energije kroz atmosferu odnio sa sobom u grob. Ili je prava istina možda "malo" drugačija?

Svemirska energija, svemirska plazma i slični termini dio su svijeta u kojem živimo, u kojem je sve što nas okružuje, uključujući i materiju, nekakav oblik vibrirajuće energije. Istražujući odakle proizlazi energija munja, Nikola Tesla je dakle još na početku 20 stoljeća otkrio nepresušni izvor besplatne energije. Fantastična otkrića preuzela su sigurnije ruke i svijet je u interesu krupnog kapitala umjesto usvajanja napredne tehnologije bazirane na besplatnoj svemirskoj energiji doveden u stanje strahovanja od upotrebe moćnih energetskih oružja.

 

 

HAARP - program istraživanja visokofrekventne aktivne aurore (High Frequency Active Auroral Research Program) takozvano je "egzotično oružje" čiji se jedan sastavni dio nalazi u jonosferi, drugi u atmosferi, a treći na površini Zemlje. U zadnjih par godina, na Internetu se često spominje nebo išarano čudnim tragovima koje iza sebe ispuštaju avioni. Chemtrails predstavljaju HAARP-ovu komponentu koja funkcionira na način da se određene kemikalije poput na primjer barijuma i litijuma siju po atmosferi. Drugi dio HAARP-a su na zemljinoj površini konstruirana antenska postrojenja velike snage koja emitiraju radiovalove izuzetno niske frekvencije. Najpoznatiji takav sustav s velikim brojem antena raspoređenih na nekoliko hektara prostora, nalazi se na Aljasci. Slučajno ili ne, ne samo što se HAARP savršeno podudara s onim što je Nikola Tesla radio prije 100 godina, HAARP može poslužiti kao idealni alat za kontrolu stjecanja profita - najvažnijeg resursa moderne ljudske civilizacije. Kad se spominje Novi svjetski poredak, sve popularniji termin u zadnje vrijeme, onda treba znati da je putem HAARP-a moguće utjecati na mentalne aktivnosti živih bića, energetsku potrošnju, klimatske uvjete, i da se može upotrijebiti kao skalarno oružje, za izazivanje potresa te za masovno uništavanje populacije i razaranje infrastrukture.

Što reći za kraj? Umjetno živimo u umjetnoj klimi. Jedemo umjetnu hranu, radimo za umjetni novac, trošimo na umjetne potrebe i umiremo od umjetnih bolesti. Činjenica da životi svih ljudi ovog svijeta i sudbina čitave planete nikad u povijesti nisu bili pod kontrolom tako malog broja toliko moćnih pojedinaca, više se ne može negirati. Počivao u miru, Tesla...

 

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4267 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts