Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
User Rating: / 0
PoorBest 

Vodeći profesionalci postaju manje inteligentni, pokazalo je jučer objavljeno istraživanje.

Odvjetnici, doktori, računovođe i bankari, svi su oni generaciju prije bili pametniji, pronađeno je.

Ovaj potresan zaključak su donijeli akademici u pregledavanju društvenih promjena.
Oni su htjeli saznati zašto su oni koji su rođeni u siromašnim obiteljima u 1970-im godina, mnogo manje uspješni od onih rođenih u 1950-im godinama.

Istraživanje je utvrdilo da su siromašna djeca iz 1970-ih godina izgubila priliku za dobro obrazovanje, za što se često krivi ukidanje gimnazija, pa nisu bili u mogućnosti doseći bolje profesije.

Umjesto toga, ta mjesta su popunila djeca iz bogatijih obitelji iako naravno nisu uvijek za to bila prirodno nadarena.

Istraživači iz Sveučilišta Bristol temelje svoje nalaze na IQ testovima inteligencije desetogodišnjaka i djece sa 11 godina, kao dijela dva velika ispitivanja života djece rođene između 1958 i 1970 godine.

Pronašli su pad kvocijenta inteligencije između dvije generacije među onima u najbolje plaćenim zanimanjima koja također imaju i najviši status kao profesije.
To znači da su profesionalci koji sada imaju 50-ak godina vjerojatno bistriji od onih u njihovim kasnim 30-im godinama.

Rejtinzi testova daju nekome sa prosječnom inteligencijom ocjenu od 100, sa široko prosječnom inteligencijom između 90 i 109. Ocjene u rangu između 110 i 140 se smatraju kao nadprosječna inteligencija.

Istraživanje je utvrdilo da su advokati rođeni 1958 godine imali IQ oko 10,5% iznad prosjeka, kada su bili ispitani kao djeca, što ih je svrstavalo u grupu nadprosječno inteligentnih. Oni rođeni 1970 godine su imali pak IQ približno oko 7,5% iznad norme, pripadajući time grupi sa prosječnom inteligencijom.

Slično tome, rezultati iz 1958 godine su gotovo 10% iznad prosjeka, ali samo 6% iznad prosjeka u 1970 godini.

Kvocijent inteligencije bankarima je pao sa 7,5% iznad prosjeka na 6,5%, dok su sveučilišni predavači pali sa 9% na 7,5% iznad prosjeka.
Liječnici su 1958 godine bili 12,5% iznad prosječno inteligentnih, ali 11% iznad prosjeka u 1970 godini.

Radnici krive neprestani pad društvenog standarda za sve manje prosjeke pohađanja sveučilišta mladih iz manje bogatih obitelji.
Ali kritičari kažu da problem leži u sveobuhvatnom nesupjehu škole koja ne pomaže siromašnim učenicima razviti se i postići dobre ocjene.
Oni ističu da je glavna razlika između dvije generacije, onih rođenih u 1958 godini i onih rođenih u 1970 godini ta što su jedni bili školovani u razdoblju kada su postojale gimnazije.


Zdravstvo: Mašina za pravljenje novca
 
 
 You need to a flashplayer enabled browser to view this video
 
 
Zanimljiv je primjer usporedbe računa za liječenje, Peru i Sjedinjene Američke Države.
Troškovi za medicinsku skrb koju je jedan istraživač dobio u Peruu, imali bi cijenu negdje između $60.000 i $80.000 u SAD-u.
No koliko su ti ljekari školovani na Sveučilištu Harvard naplatili za iste usluge u Peruu?
Manje od $2000 dolara i to bez osiguranja, a obuhvaća recepte, konzultacije, bolničku hospitalizaciju i druge troškove.
Istraživač se pita što je točno to što se u Americi plaća za zdravstveno osiguranje, i navodi da nije uspio riješiti problem niti u 13 godina.
Početak«12345678910»Kraj