Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Globalno Zatopljenje? Rani Snijeg Izazvao Kaos U Europi

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

"UN Climate Change Conference - Konferencija Ujedinjenih Naroda O Klimatskim Promjenama" u Kopenhagenu narednog Prosinca će okupiti predstavnike 190 zemalja kako bi se postigao novi sporazum o rješavanju problema globalnog zagrijavanja.

 

Govoreći na međunarodnom samitu o klimatskim promjenama u Londonu, Engleski Premijer Gordon Brown je izjavio da se svjetski čelnici moraju dogovoriti oko zaustavljanja globalnog zatopljenja.

 

"Klimatske promjene bi mogle izazvati novu gospodarsku krizu još goru od Velike Depresije i dva Svjetska Rata zajedno, upozorio je Brown.Gordon je rekao kako neuspjeh rješavanja problema globalnog zagrijavanja ne bi samo rezultirao stotinama tisuća novih smrtnih slučajeva svake godine zbog poplava i suša, nego i novu globalnu gospodarsku krizu veću od "nedavne" (aktualne) recesije.

"Prijetnja nije samo humanitarna i ekološka, ona je i ekonomska. Neuspjeh u izbjegavanju najgorih posljedica klimatskih promjena bi mogao dovesti do pada globalnog BDP-a od 20% i više, ekonomski trošak veći od gubitaka koje su uzrokovali dva Svjetska Rata i Velika Depresija skupa. Budimo uvjereni da nema sumnje da je ovo odlučujući trenutak odluke za naš svijet, vrijeme važnog izbora" zaključio je Engleski Premijer.

Tokom aktualne svjetske financijske krize uzrokovane činjenicom da se novac zajednici izdaje kao dug umjesto kao vrijednost, da se virtualna ekonomija objesila kao teret realnoj ekonomiji na tisuće puta teži od onog što ga i u najoptimističnijoj teoriji može podnesti, izdane su iz ničega i puštene u promet do jučer nepostojeće trilionske količine novaca diljem svijeta koje su završile u džepovima već odavno mrtvih, a danas takozvanih zombi banaka.


Uzaludni pokušaji stvaranja neophodnih novih potrošnji novca gigantskih razmjera izmišljenim  problemima, ovom apsurdnom monetarnom, financijskom, ekonomskom i političkom sistemu kojeg živimo ne mogu pomoći nikako drugačije osim produžavanjem agonije za vrlo kratki vremenski period.
Snježni Kaos Izazvan Preranom ZimomDani teškog, preranog i neočekivanog snijega su donijeli kaos, smrt i rani početak skijaške sezone u Europi.

Skijašima je rečeno da mogu očekivati senzacionalnu sezonu nakon što su zbog iznenadnog snijega mnogi skijaški centri u Alpama otvorili skijaške staze dva tjedna ranije nego što je to uobičajeno.

Ali vansezonsko rano zahlađenje je također presjeklo dostavu električne energije tisućama domova i uzrokovalo najmanje tri smrti.

Jučer su turoperatori predvidili da bi ova zima mogla donijeti rekordan broj rezervacija unatoč recesiji.

Skijaške staze su već otvorene u Austriji, a veliki snijeg je napadao i u Francuskoj, Italiji i Švicarskoj.

Slična situacija ranog zahlađenja prošle godine je donijela najbolje skijaške uvjete u Europi u zadnjih 20 godina.

Ernst Trummer, šef skijaškog centra Planai na jugoistoku Austrije je kazao da će niske temperature osigurati snijeg do kraja sezone.

"Imamo pola metra novog snijega na vrhu i niske temperature će nam omogućiti korišćenje naših snježnih topova", izjavio je Trummer.

Međutim, snijeg je drugdje donio kaos.

U Češkoj, na tisuće kuća je ostalo bez struje, a u planinama južne Poljske su se tri osobe od kojih jedna pastir, smrznule.
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3799 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu