Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Penzije: Izgorio Mirovinski Sustav SAD-a

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Korporacija Za Garanciju Mirovina (The Pension Benefit Guaranty Corporation - PBGC) je savezna agencija koja garantira mirovine za oko 44 milijuna Amerikanaca.

 

Deficit PBGC-a, što bi Haso reko "penzijskog fonda" se udvostručio u zadnjih šest mjeseci na 22 milijarde dolara, no radi se tek o početku jer se potencijalna izloženost gubicima ove mirovinske agencije potencijal oštro povećala.

 

Agencija Za Garantiranje Mirovina (The Pension Benefit Guaranty Corporation - PBGC): Godišnje izvješće za fiskalnu 2009 godinu.Prema godišnjem izvješću kojeg je ova mirovinska agencija što garantira penzije za nekoliko desetaka miliona građana Sjedinjenih Američkih Država podnijela neki dan Kongresu, ta je korporacija zaključila fiskalnu 2009 godinu sa ukupnim deficitom od čak $22 milijarde dolara.


Izvještaj također pokazuje da se potencijalna izloženost garanta za penzije budućim gubitcima utrostručila u ovoj godini na oko 168 milijardi dolara, sa "samo" 47 milijardi dolara u 2008 fiskalnoj godini.

"Izloženost mogućim budućim gubitcima znači da bismo se mogli suočiti s mnogo većim mirovniskim deficitom u budućnosti", izjavio je Direktor Vincent K. Snowbarger.

S poduzećima koja se guše u dugovima u sve većoj financijskoj krizi, s tvrtkama koje se sve više udaljavaju od zacrtanih mirovinskih planova, zasigurno nastupa i doba sve manjih izdvajanja za buduće mirovine, očekuju se nova financijska spašavanja ogromnih razmjera.

Za mnoge prosječne promatrače koji se teško snalaze među svim tim brojkama, ova kriza je samo normalna ciklička kriza, samo malo teža od uobičajene,
no malo jača prehlada će zasigurno popustiti nakon uzimanja golemih doza aspirina.

Zbilja je prava šteta što se danas radi o krizi kakvu svijet nije nikada vidio, jedinstveni događaj koji će sigurno zahtjevati radikalne promjene monetarnog, a bogami i političkog sustava.

U Americi, jedna za drugom, kao domine, padaju u financijsku krizu po prvi put u svojoj povijesti čak i državne institucije.

Kada o toj ekonomskoj krizi pričamo, onda pričamo o nevjerovatno visokim iznosima, brojevima koje većina od nas ne zna niti napisati.

Za one neupućene, mirovinske reforme u naprimjer Hrvatskoj koja sada ima moderni mirovinski sustav, nije radio Djed Mraz.

Nema niti par mjeseci da je presušila i blagajna FDIC-a, Garantnog Fonda Za Depozite. Love koja se koristi za popravljanje kvarova u motorima banaka više nema.

Kako stvari stoje, samo je jedna generacija od kada svijet postoji "uživala" u mirovinskim abrakadabrakama, hoće li kao takva i ostati jedinstvena u povijesti?


.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3458 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu