Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Ben Bernanke Priznao Najveću Prevaru Svih Vremena - Javni Dug

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Dosta je onih koji su prije 24 sata zatražili skidanje s e-mail liste organizacije Crom Alternativni Novac zbog antipatičnog im sadržaja u članku "Jedina Alternativa Svjetskoj Krizi: Razvod S Dužničkim Ropstvom". Prije par dana, točnije 03 ožujka ove 2011 godine, u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država, prilikom rasprave o polugodišnjem Izvještaju O Monetarnoj Politici, Ben Bernanke je pokušao objasniti zašto je Ponzi shema u obliku monetarnog sustava temeljenog na dugu - savršeno prihvatljiv sistem za Ameriku. Nasmiješenog lica poput klinca uhvaćenog u krađi čokolade, iako nije jasno znači li osmijeh nesvjesnost o počinjenom grijehu ili pokušaj dodvoravanja, Predsjednik privatne institucije - najpoznatije svjetske središnje banke - Federalne Rezerve - primajući lekciju o valutama i nacionalnom javnom dugu je ipak morao priznati da postoji i druga mogućnost - valuta bazirana na dugu nije jedina opcija! Dakle konačno je pala najveća od svih laži, javni dug nije neophodan! Kako je centralni bankar, Ben Bernanke, došao do ovog zaključka? Senator Mark Kirk ga je spomenuvši vremenski period u kojem su javni dug i oporezivanje bili nepoznanica, podsjetio da je povijest te države bogata za iskustvo u kojem je država bez ikakvih posrednika sama izdavala vlastiti novac neopterećen dugom i kamatama. Prava šteta što je Senator Kirk zaboravio upitati Guvernera Bernankea što će se desiti kad američki narod shvati koliku je ne samo materijalnu, već i kulturno obrazovnu štetu pretrpio ovom monetarnom obmanom, to jest financijskom prevarom, odnosno najpoštenije rečeno - pljačkom?


You need to a flashplayer enabled browser to view this video
Gledajući ovaj video klip s You Tubea, a imajući u vidu da upravo kao cjelina, Mi Ljudska Vrsta prolazimo kroz nešto što sve manje njih naziva najvećom gospodarskom krizom u povijesti, a sve veći broj njih najvećom pljačkom svih vremena; čovjek ne može a da ne pomisli na još jedno važno Benovo nedavno priznanje, ono da su Federalne Rezerve krivac broj 1 za Veliku Depresiju.

Vlade svijeta su u bankrotu, skriveni dugovi se više ne mogu sakrivati, naglasio je neki dan Albert Edwards iz tima za globalnu strategiju financijske ustanove Societe Generale. "Globalna ekonomija je bolesnik u kritičnom stanju. Činjenica da je svjetsko gospodarstvo upravo uskrsnulo iz svog bolesničkog kreveta da bi na tržištima kapitala zaplesalo u slavljeničkom ritmu, više je rezultat djelovanja financijskog morfija i steroida koji su ubrizgani u njegovo omršavjelo tijelo nego čudotvorno ozdravljenje. Nije potrebno biti super doktor da bi se zaključilo da će pacijent opet pasti u duboku komu čim uticaj stimulansa oslabi. Svjetske vlade nisu u stečaju samo zbog javnih dugova na granici od 100% društvenih bruto proizvoda, već i zbog izvanbilančnih apsolutno neodrživih obveza od dodatnih 300-400 posto BDP-a".

Da, zbilja, što će se dogoditi kad američki narod shvati da je na prevaru žedan preveslan preko vode? Ili još bolje, hoće li eksplozija kad i drugi narodi to shvate biti 10, 20, 150 ili 500 puta jače od one u Hiroshimi?

Nema na planeti moćnijeg oružja od očiju i ušiju šire populacije. Uzrok aktualnom potapanju "moderne" ljudske civilizacije kojeg sudeći po medijskim strojevima za ispiranje mozgova nemoćno promatramo, nije torpedo ispaljen u novom 4 Svjetskom ratu, suvremeni svijet je kriva informacija nasukala na greben!

Osvrnimo se sada trenutak na službeni zahtjev naslovljen "Novac I Mentalna Higijena". Iako ono ne postoji, mislim na Ministarstvo Istine, ili na odjel Istina nacionalnog istraživačkog centra ili najkvalitetnijeg fakulteta, njegovi bi djelatnici umjesto podržavanja kriminalne radnje koja predstavlja najteži oblik zločina, onaj protiv čovječnosti - prijavljen sredinom 2009 godine institucijama - Interpol, FBI, Irska Policija, Srpska Policija, Policija Crne Gore, Policija Bosne i Hercegovine, Španjolska i Slovenska Policija; sada priznali monetarnu tiraniju banaka novcem izdavanim bez ikakve materijalne podloge u obliku duga:

"Vuk je uvijek bio vuk samo zato što su ovce oduvijek bile ovce. Bio ti iz Portugala, Hrvatske, Grčke, Bosne, Engleske, Slovenije ili Srbije, bi li ikad pristao vratiti mi s kamatama zrak kojeg ti nudim u posudbu? Ako to učiniš, onda si idiot koji je povjerovao da je zrak moje vlasništvo kojeg se mogu odreći i tako prestati disati zato da bi ga tebi posudio"!

Lista imena i prezimena sa spiska unutar tog službenog zahtjeva je zaista podugačka. Mogu li se svi oni okarakterizirati kao djelatnici Ministarstva Istine koji profitirajući od iste odbijaju javno priznati stvarnost; i svrstati u saučesnike u zločinu prijavljenom gore navedenim policijskim snagama? Vrijeme će to jako brzo pokazati... naime u normalnim uvjetima bi odavno kolektivni zdrav razum ponekom krunisanom glavom zaigrao nogomet na glavnom gradskom trgu.

U svakom slučaju, ako smatraš da bi se čekanje na to moglo odužiti, a tebi se već od ovog trenutka diktaturu ignorancije i neznanja više neda trpjeti; mir, sreća i blagostanje kojima težiš, alternativa su već dostupna u vidu drugačijih oblika platnih sredstava - samo joj ne daju da se vidi. 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 4368 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum