Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Mladi, Novac, Banke i Budućnost

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster
Valutazione attuale: / 2
ScarsoOttimo 

Svi mi, na globalnom nivou trebamo početi surađivati kroz monetarne i kreditne sustave.
U tim financijskim sistemima, moramo prepoznati ono što svijetu treba i koliko mu toga treba, te na taj način poboljšati naše životne uslove.

Ti monetarni sustavi moraju biti suvereni, njima moraju upravljati suverene nacije i države koje će nadgledati i podržavati dugoročne projekte, našu budućnost u koju moramo integrirati naše ciljeve. Ako mi proizvodimo robu i usluge, a financijske institucije stvaraju novac kojim kupuju te proizvode i usluge, onda niti profesor nije razumio lekcije koje je davao i mladima, i nama koji se još uvijek osjećamo mladima, i onim starima.

readmoreke donose pravila, sudac ne razumije igru, mladi ne razumiju banke, koliko onda svi mi možemo razumijeti mlade, njihove probleme, želje, njihove potrebe i ciljeve?

Novac je od velikog i prevažnog značenja, potrebne su nam reforme, dosta ih je htjeti napraviti, onda padaju i legalne i tehničke zapreke.

Postojeće valute nisu uspjele ostvariti ciljeve, i zadovoljiti potrebe kojima su bile namijenjene.
Kao društvo, skup pojedinaca koji žive u zajednici, imamo potrebu za izdavanjem novog tipa monete kao sredstva za razmjenu roba i usluga. Ova moneta mora biti stabilna i treba u sebi sadržavati karakteristike svih nas, a ne samo pojedinaca. Kao takva, potreba i sredstvo koje pripada svima, ne može funkcionirati bez postojeće infrastrukture izgrađene na zdravim temeljima. Ljudima, u trenutnoj situaciji koja za sutra obećaje crnu prognozu, sigurno ne fale motivi za njeno prihvaćanje. Ova bi infrastruktura obezbjedila informiranje i reklamiranje, podršku u različitim oblicima kako bi se ljudima obezbjedila mogućnost da po svom izboru mogu preferirati upotrebu ove nove valute nad onim starim tradicionalnim monetama, sami izaberu svoju budućnost.

U ovom pogledu, Udruga "Crom Alternativna Razmjena" je stvorila, i poslužiti će kao baza koja će se baviti i služiti upravo tim interesima.
S obzirom na prednosti koje nosi sa sobom, alternativna razmjena će biti lako prihvaćena, širit će se sama po sebi. Naravno da za početak, ovako revolucionarana ideja ima potrebu za dobrom reklamnom kampanjom koja će širokoj publici predstaviti i objasniti sistem alternativne razmjene i njegove prednosti. Za shvaćanje prednosti upotrebe croma kao sredstva za razmjenu, dosta je objasniti način funkcioniranja, naprimjer valute euro.

Kovanice je dosta skupo izrađivati. Sve zemlje pripadnice Europske Unije, upotrebljavaju kovanice koje imaju isto naličje, ali različitu pozadinu. Vrijednost svih tih kovanica je naravno, u svim zemljama ista. Kovanice izdaju države, a papirnate novčanice izdaje Europska Centralna Banka. Seigniorage, ili monetarna zarada, odnosno razlika između cijene izrade monete i brojke na njenom naličju, vrlo je mala, a pripada državama. Zarada na izdavanju novčanica, skoro pa da je nemjerljivo puta veća od zarade na izradi kovanica, a pripada centralnoj banci.
Europska Centralna Banka, isto kao i Federalne Rezerve, ima privatne vlasnike. Ideja i namjera Crom Alternativne Razmjene nije natjecanje sa državama i javnim sektorom, već alternativa sistemu privatnih centralnih banaka koji sa sobom donosi neodržive javne dugove.
Potrebno je samo masama pružiti informaciju o postojanju ove zamjene za tradicionalne monetarne i financijske sustave.
Jednom kada ljudi doznaju za, i shvate način funkcioniranja Croma, proces postaje nezaustavljiv i auto-reproduktivan.
Crom sredstvo razmjene ne sadrži u sebi seigniorage-monetarnu zaradu, ne postoje kamate, značajno pridonosi povećanju kupovne moći, pogotovo ako širenjem njegove upotrebe počne padati vrijednost naprimjer eura ili dolara.

Monetarna zarada svima podiže apetit i zbog toga su je pojedinci uvijek nastojali zadržati samo za sebe. Naprimjer, godišnjim izdavanjem 100 milijardi monetarnih jedinica, posuđujući ih sa 7% kamata, seigniorage-monetarna zarada donosi profit od 107 milijardi godišnje minus beznačajani troškovi štampanja novčanica. U stvarnosti, onaj tko izdaje novčanice, nikada neće biti pozvan na pružanje podloge bilo kakve vrste za vrijednost koja je napisana na samim novčanicama.
Iz ovog razloga, državama i vladama je sistem poput ove alternativne razmjene više nego prihvatljiv, smanjivanje poreza i isplata javnog duga jako dobro mirišu svakoj zemlji. Ljude je potrebno upoznati i sa činjenicom da je od uvođenja, dolar izgubio na kupovnoj moći skoro 100%, a euro u puno kraćem vremenskom periodu, blizu 60%.

You need to a flashplayer enabled browser to view this video


Nitko ne smije imati monopol nad istinom, a istina je uvijek samo jedna. Centralne banke unose u pasivu nominalnu vrijednost izdanog novca, kao da će sutra morati za njega imati nekakvu podlogu. Naravno da je ova pasiva u najmanju ruku šaljivog karaktera, a proizlazi iz činjenice da je uvijek bilo tako. Na taj način se seigniorageu (monetarnoj zaradi) gubi svaki trag i profit prividno pretvara u gubitak.

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2793 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum